Єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл в селі Радошинка освятив новозбудований храм

Субота, 11.06.2016 21:03

В суботу 11 червня в день пам’яті святителя Луки архиєпископа Кримського з благословення Високопреосвященнішого Ніфонта митрополита Волинського і Луцького вікарій Волинської єпархії преосвященніший Нафанаїл єпископ Камінь-Каширський здійснив освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму в селі Радошинка Личинівського благочиння Камінь-Каширського району.

За богослужінням разом із владикою молилися всі священники Личинівської округи на чолі з благочинним прот. Андрієм Даукулісом, а також запрошені клірики Камінь-Каширського благочиння.

Серед багатьох парафіян та гостей був присутній в храмі під час богослужіння голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук.

За давнім українським звичаєм єпископа Нафанаїла зустрічали хлібом-сіллю, наймолодші прихожани вітали архієрея віршами, запрошуючи до свого величного новозбудованого храму Божого.

Після чину Великого освячення розпочалась Божественна Літургія, під час котрої місцевий настоятель священик Сергій Сіжук з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія був возведений в сан Протоієрея.

Вітаючи всіх присутніх богомольців із величною подією освячення та відкриття нового Дому Божого, владика Нафанаїл закликав усіх кожного разу, коли буде тут звершуватися богослужіння, поспішати до цього святого місця для спілкування та єднання зі своїм Творцем. Архієрей радив вірянам бути не тільки глядачами, але й учасниками Божественної Літургії, причащаючись пречистих Таїн Тіла та Крові Гоподніх.

Настоятель протоієрей Сергій щиро дякував усім, хто доклав своїх зусиль для будівництва святині, висловивши надію, що святитель Миколай, який є покровителем храму, і надалі біля Престолу Всевишнього буде молитися за всіх, хто переступатиме поріг цього Дому Божого.