Богослужіння Великодньої ночі Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського

Неділя, 16.04.2017 13:50

У Великодню ніч 2017 року парафіяни Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського молилися на церковному подвір’ї знищеного вогнем пожежі більше двох років тому свого древнього храму.

В періоді Великого посту віряни поприбирали церковну територію та разом зі своїми священиками приготували все необхідне, щоб у цьогорічну Пасхальну ніч на цьому святому для багатьох поколінь православних Камінь-Каширців місці знову приносилась жертва Євхаристії “За всіх і за все”!

Останні дні Страсної седмиці подарували затяжні  дощі та навіть і короткочасний сніг, тому деякі віряни були засмучені щодо таких несприятливих для молитви на вулиці погодніх умов. Але це не стало перешкодою для багатотисячного хору людських душ і сердець, де лунали слова головного Пасхального піснеспіву: “Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що у гробах, життя дарував”.

З першими піснеспівами Пасхального богослужіння церковне подвір’я почало заповнюватися богомольцями. За різними підрахунками їх було більше 5-ти тисяч. Не зважаючи на холодний дощ та пронизливий вітер, відсутність церковної будівлі, бюрократичні перепони, що більше двох років не дозволяють розпочати відновлення храму святого Пророка Іллі, віра парафіян жива та діюча.

Настоятель храму прот. Стефан Михалюк зі сльозами розчулення на очах дякував усім присутнім за незабутні миті цієї Пасхальної ночі та висловив надію, що жодні перепони та випробовування не зможуть похитнути віри всіх, хто прийшов помолитися на це святе місце, і тут в скорому часі воскресне з небуття велична будівля нового Дому Божого. І хоча вітер загашував свічки у великодніх кошиках, вогники віри та любові до Воскреслого Спасителя зігрівали кожного, хто в цю, дійсно, особливу Пасхальну ніч, жертвуючи своїм комфортом, був поруч із Матір’ю Божою, жінками-мироносицями та святими апостолами, які першими побачили свого Учителя після Його Смерті, Зішестя до пекла та Славного Воскресіння з мертвих.

Після завершення Божественної Літургії відбулось освячення всіх тих приношень, на споживання котрих віряни після завершення Великого посту брали благословення.