Вшанування пам’яті святої великомучениці Параскеви в селі Раків Ліс

Неділя, 12.11.2017 21:39

Згідно народного передання, храм Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс після своєї побудови був освячений саме в день пам’яті святої великомучениці Параскеви.

10 листопада також є Днем села. З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького  тут було звершене святкове соборне богослужіння, яке очолив місцевий благочинний прот. Стефан Михалюк.

Велика кількість богомольців єдиним серцем і вустами прославляли святу великомученицю Параскеву, яку ввважають небесною покровителькою даного поселення.

Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Качин Личинівського благочиння прот. Георгій Матич у слові проповіді закликав вірян своє життя влаштовувати згідно Євангельського вчення та старатися берегти мир у відносинах із усіма людьми.

Після завершення Божественної Літургії відбулося молитовне славлення великомучениці Параскеви з читанням Євангелія та окропленням богомольців свяченою водою. Вітаючи присутніх вірян, отець благочинний побажав усім Господнього Благословення, Покрову Матері Божої та молитовного заступництва святої Великомучениці.

Настоятель храму прот. Миколай Смолярчук подякував присутнім на богослужінні за спільні молитви та зачитав письмове вітання від очільників місцевої громади з нагоди Дня села.