Богослужіння Великодньої ночі Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського

Неділя, 08.04.2018 16:41

У Великодню ніч 2018 року парафіяни Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського молилися на церковному подвір’ї, де в періоді Великого посту віряни та разом зі своїми священиками приготували все необхідне, щоб у цьогорічну Пасхальну ніч на цьому святому для багатьох поколінь православних Камінь-Каширців місці знову приносилась жертва Євхаристії “За всіх і за все”!

Пасха Христова — торжество із торжеств. Про це говорить, зокрема, у своєму Слові св. Єпіфаній Кіпрський: «Свято Пасхи урочистіше від усіх свят: воно становить для всього світу торжество оновлення і спасіння. Це свято – глава і верх всіх свят…». Церква в священних піснеспівах називає Пасху великою, тою, яка відкриває нам райські двері, Неділею святою, світлим Христовим Воскресінням, закликає до її прославлення землю і небо, світ видимий і невидимий.

Крім історичного, Пасха має ще й есхатологічний зміст, тобто той, що стосується майбутнього віку. У Таїнстві Хрещення людина вмирає і воскресає разом з Христом для вічного життя, але ми бачимо, що все життя людини є ніби продовженням Хрещення: протягом життя ми щодня “вмираємо” в боротьбі з гріхом, а “остаточно” воскреснемо в День загального воскресіння, після якого смерті вже не буде. І ті з нас, хто буде з Христом в Його Царстві, стануть учасниками «весільного бенкету Христа і Його Церкви» – Пасхи, яка триватиме вічно.

В завершенні богослужіння, яке очолив благочинний протоієрей Стефан у співслужінні клірика храму протоієрея Владислава, відбулось освячення всіх тих приношень, на споживання котрих віряни після завершення Великого посту брали благословення. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!