Єпископ Нафанаїл відвідав парафію Казанської ікони Божої Матері у селі Пнівно

Неділя, 22.07.2018 15:01

21 липня 2018 року, коли Православна Церква вшановує чудотворну Казанську ікону Богородиці, в селі Пнівно Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії УПЦ відзначали літнє престольне свято. В цей день парафіяни зустрічали свого архіпастиря – єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ.

Владику супроводжували численні священнослужителі єпархії, котрі співслужили йому під час Божественної літургії. З нагоди свята єпископ Нафанаїл вручив настоятелю громади села Пнівно протоієрею Іоанну Фазану церковну нагороду – митру.

Місцева православна громада, офіційно зареєстрована у Пнівному в 1990 році, мусила повністю відновлювати своє церковне життя, оскільки за атеїстичної влади старовинний сільський храм Казанської ікони Божої Матері був знятий з реєстрації та зруйнований. Нова, нині діюча церковна будівля, була зведена у той же рік.

У день архіпастирського Богослужіння віряни дякували владиці Нафанаїлу та решті священнослужителів за розділену радість престольного свята, за молитви та прохання про милість Всевишнього. Миряни та духовенство здійснили хресний хід навколо храму, помолились за мир та спокій на землі і заступництво Божої Матері.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!