Духовенство та віряни Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії УПЦ взяли участь у торжествах з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі в столиці України

Неділя, 29.07.2018 15:52

27-28 липня, у столиці України відбулись урочистості, присвячені 1030-й річниці Хрещення Київської Русі та дню пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, повідомляє сайт Волинської єпархії.

Святкування очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили представники українського та закордонного єпископату, серед яких – керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з архієреями урочистості розділили сотні тисяч віруючих людей з усіх куточків України. Серед таких були священики та віряни Волинської єпархії, в числі котрих і представники Камінь-Каширського благочиння.

Разом з Предстоятелем духовенство та віряни молились на Володимирській гірці у Києві, де було звершено святковий молебень. Звідти усі присутні вирушили Хресною ходою до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де розпочалось святкове Всенічне бдіння. Завершились святкування Божественною Літургією, яку було звершено 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!