В Камені-Каширському вшанували пам’ять святого пророка Іллі

П’ятниця, 03.08.2018 16:41

 2 серпня для жителів Каменя-Каширського особливий день, адже Православна Церква вшановує величного святого – пророка Божого Іллю, який є небесним покровителем нашого древнього поліського краю.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в тимчасовому Свято-Іллінському храмі було звершене соборне богослужіння, яке очолив настоятель протоієрей Стефан Михалюк. Прикрасив спільну молитву мелодійний спів двох парафіяльних хорів.

Актова зала ВПУ не змогла вмістити всіх, хто прагнув молитовно вшанувати небесного покровителя міста святого пророка Іллю, богомольці були в коридорах, на східцях і біля вікон на вулиці, багато хто чекав прибуття Хресного Ходу на церковному подвір’ї, де громада має бажання відновлювати новий храм.

Завершилася Божественна Літургія, і процесія Хресного Ходу вирушила до намоленого століттями церковного місця. Такого велелюддя місто вже не бачило давно. І старші, і менші – всі разом з молитвою на устах крокували туди, де, віриться, в скорому часі засяють золотом куполи нового Свято-Іллінського храму, який своїм церковним дзвоном буде скликати до єднання з Богом наступні покоління православних Камінь-Каширців!

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!