У селі Видерта звершили Чин відспівування вбитого на Сході України Воїна Сергія

Неділя, 12.08.2018 16:46

12 серпня в селі Видерта собором духовенства було звершено чин Відспівування вбитого в зоні проведення ООС Воїна Сергія Михайловича Цепуха.

Загинув військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади Сергій Цепух 1992 р. н. вночі 9 серпня 2018 р. на Донбасі поблизу Мар’їнки під час чергування на спостережному пункті від кулі снайпера, яка влучила йому в обличчя.

Народився покійний в селі Видерта, після завершення навчання в школі поступив до медичного коледжу міста Рівне.

Згодом працював у військовому госпіталі міста Дніпра. В квітні 2018 р. підписав контракт зі Збройними Силами України, у званні Солдат служив військовим фельдшером.

Не встиг покійний Сергій одружитись і потішитися своїми дітьми, як лишив у печалі своїх тата і маму, а також брата та рідних, які зі сльозами на очах молилися разом із великою кількістю людей за душу Героя, який віддав своє життя за Мир на своїй рідній землі та цілісність України.

Очолив чин Відспівування новоспочилого вбитого Воїна Сергія місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили священики Камінь-Каширського і Любешівського благочинь Волинської єпархії УПЦ.

Після завершення похорону священики відвідали могилу ще одного загиблого на Донбасі уродженця цього села Воїна Дмитра Герасимика, який загинув 4 роки тому – 17 серпня 2014 р. Тут була звершена поминальна Літія за упокій безсмертної душі Воїна Дмитра. Отець благочинний, який очолював соборну заупокійну молитву, звернувся зі словом втіхи до усіх присутніх і закликав не забувати в своїх молитвах про безсмертні душі Воїнів-Героїв Дмитра та Сергія, просячи для них Милості Божої, Царства Небесного та прощення всіх гріхів.

Вічная пам’ять…  

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!