Православна громада храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Каменя-Каширського відзначила Престольне свято

Понеділок, 24.09.2018 11:41

21 вересня, в день Різдва Пресвятої Богородиці, один із православних храмів міста Каменя-Каширського відзначав своє Престольне свято.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького тут було звершене урочисте соборне богослужіння.

Божественну Літургію в день Храмового торжества очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Воєгоще протоієрей Павло Супронюк, якому співслужили настоятель парафії протоієрей Юрій Михайлов, клірик цього храму протоієрей Сергій Сіжук та запрошені на соборне богослужіння священики.

В часі атеїстичного засилля храм Різдва Пресвятої Богородиці був єдиним у Камені-Каширському, де звершувались богослужіння. Православні жителі міста та навколишніх сіл із особливою повагою бережуть молитовну пам’ять про багатолітнього настоятеля нині вже покійного протоієрея Феодосія Крестецького. Батюшка, не дивлячись на всі труднощі священичого служіння в роки атеїстичної боротьби з вірою в Бога, був справжнім Пастирем для декількох поколінь парафіян.

На даний час будівля древнього храму та церковне подвір’я зусиллями настоятеля протоієрея Юрія та небайдужих жерводавців і парафіян своїм виглядом свідчать про любов до Божого Дому тих православних прихожан, які під склепіннями цієї намоленої століттями церквиці шукають єдності зі своїм Творцем.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!