Храмовий празник в селі Осівці

Субота, 10.11.2018 20:22

10 листопада вшановується пам’ять святої Великомучениці Параскеви, нареченої П’ятниця. Цей день є Престольним святом древнього православного храму в селі Осівці.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в честь Храмового празника тут була звершена урочиста Божественна Літургія соборним чином, яку очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії протоієрей Олександр Черевко.

Отець Олександр є сином попереднього настоятеля цього храму протоієрея Петра Черевка, який декілька років тому трагічно загинув у автокатастрофі. В Свято-Параскевському храмі промайнули дитячі та юнацькі роки батюшки Олександра, тут в нього зародилося та визріло щире бажання стати на шлях священницького служіння Богу та людям.

За богослужінням злагоджено співали два місцевих церковних хори, в яких беруть участь старші та молодші парафіяни.

Зі словом проповіді до присутніх на спільній молитві вірян звернувся настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк. 

Після завершення Божественної Літургії відбувся традиційний Хресний хід навколо храму. Були почитані чотири уривки зі святого Євангелія та окроплено богомольців свяченою водою.

Вітаючи прихожан і гостей храму зі святом, протоієрей Олександр Черевко побажав усім присутнім міцного здоров’я, миру та злагоди на багато прийдешніх років щасливого земного життя.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!