Відбулася зустріч священиків УПЦ з керівництвом Камінь-Каширського району

Вівторок, 20.11.2018 13:16

Доброзичлива атмосфера, активний діалог, співрозуміння – саме так увінчалася зустріч керівництва району із представниками духовенства Камінь-Каширщини, повідомляє сайт місцевої РДА.

Від Української Православної Церкви на даному заході були присутні благочинний Личинівської округи настоятель Свято-Воздвиженського храму села Личини протоієрей Андрій Даукуліс та голова Інформаційно-Просвітницького відділу Камінь-Каширського благочиння настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк.

Перш за все, хочу наголосити, що районна влада повсякчас відкрита до діалогу та співпраці з усіма представниками духовенства, готова підтримати релігійні громади. Не секрет, ситуація в Україні непроста, тому нам треба зібрати всі сили і спільно працювати задля збереження міжконфесійного миру та порозуміння в суспільстві. Найголовніше, аби всі намагалися знаходити спільну мову та обов’язково знаходили її. І в цьому роль духовенства важко переоцінити, – зазначив у вступному слові голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

У свою чергу, голова районної ради Віктор Сус підкреслив, що такі зустрічі і обговорення важливі особливо в часи швидкоплинних суспільних змін.

Ви допомагаєте зрозуміти настрої людей, адже ми відповідальні за стан справ у нашому краї, – додав Віктор Іванович.

У рамках тематичного заходу присутні торкнулися багатьох питань, зокрема говорили про церковні та світські справи, суспільну ситуацію в Україні, про духовно-моральне виховання молоді.

Сьогодні, як ніколи, важливо розуміти один одного та поважати думку кожного. Тож користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність за Ваші молитви, за практичну, гуманітарну допомогу нашим військовим та переселенцям; за ті слова, які вселяють віру у мирне майбутнє нашої держави, закликають до єдності, патріотизму, любові до рідної землі, – резюмував керівник виконавчої гілки влади в районі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!