У Підцир’ї впорядковано місцеве кладовище

Вівторок, 02.04.2019 21:20

Нині діюче кладовище в селі Підцир’я було засноване в травні 1928 року, про що свідчить напис на хресті, котрий був освячений з нагоди відкриття нового місця для поховання спочилих. За 90 років на цьому святому для декількох поколінь місці повиростали дерева, котрі почали загрожувати цілісності надмогильних хрестів, тому громадою було вирішено повністю очистити територію кладовища. Організаторами цієї благої та богоугодної справи виступили настоятель місцевого храму протоієрей Сергій Михалюк та депутат Міської ради Каденчук Ігор Миколайович, а також небайдужі місцеві жителі.

Не один тиждень довелося працювати бригаді робітників, які професійно та якісно виконали порізку дерев, при цьому не пошкодивши жодного пам’ятника. Місцеві жителі Підцир’я декілька днів впорядковували територію кладовища, працюючи над тим, щоби на цьому святому місці навести взірцевий порядок та чистоту.

Було також відреставровано та укріплено пам’ятний хрест, який, як було зазначено вище, височіє на кладовищі з моменту його заснування. 

На майбутнє у громади зріють плани щодо розширення території для поховання, але цьому має посприяти Камінь-Каширська Міська рада, у підпорядкуванні котрої знаходиться село Підцир’я.

Читайте наші новини у Тelegram чи Viber швидко, зручно і завжди у вашому телефоні чи планшеті!