Великоднє вітання духовенства Камінь-Каширського благочиння УПЦ

Середа, 15.04.2020 21:54

«Того ж першого дня на тижні, ввечері, коли двері дому, де збиралися учні Його, були замкнені з остраху перед іудеями, прийшов Іісус і став посередині і каже їм: Мир вам!» (Ін.20:19).

Дорогі Брати та Сестри, не дивлячись на непрості випробовування нашого сьогодення, вітаємо Вас вічноживими словами Великоднього вітання:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Цього року Господь благословляє кожному з нас в деякій мірі відчути те, що переживали апостоли після хресних страждань, голгофської смерті та поховання в запечатаному гробі Христа-Спасителя. Страх, розгубленість, печаль та скорбота наповнювали ту замкнену світлицю, де вони зібралися разом в День світлого Воскресіння.

«МИР ВАМ!» , – почули вони від Воскреслого свого Вчителя і Господа. Цими словами Спасителя дозвольте і нам – Вашим священникам звернутися до кожного із Вас. Адже сьогодні, як ніколи, кожному з нас необхідно, за словами преподобного Серафима Саровського, здобути в собі дух МИРУ – і тисячі людей навколо нас будуть спасатися Милістю Божою.

Особливим був період Великого посту, підсилений карантинними обмеженнями, котрі покликані зберігати здоров’я та життя людей в часі пандемії коронавірусу. Дозвольте ще раз нагадати всім нам благословення нашого правлячого архієрея – архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла: «У зв’язку з продовженням карантину, який встановлений у нашій державі, щоб унеможливити поширення коронавірусу COVID-19, знову і знову звертаюся до Вас з великим проханням дотримуватися всіх норм, на яких у ці дні наголошують лікарі та представники влади.

Закликаю вас потурбуватися про своє здоров’я та здоров’я своїх ближніх, а також прошу виконувати всі приписи та зауваження, які нині лунають на нашу адресу щодо дотримання санітарно-епідеміологічних норм в умовах карантину

Просимо Вас, дорогі Брати та Сестри, не втрачаючи надію на Милість Божу, з терпінням та лагідністю виконувати ті прохання та настанови щодо організації та проведення богослужінь в храмах, які сьогодні лунають з церковних амвонів. Кожен священник, беручи до уваги особливості парафіяльних обставин і можливостей, турбується про ввірену Господом паству, несучи відповідальність за кожного з Вас.

Вітаючи всіх зі світлим Воскресінням із мертвих Господа нашого Іісуса Христа, звертаємося до Вас словами святого апостола Павла, котрі хай будуть дороговказом для кожного:

«Просимо ж вас, браття, поважати тих, що трудяться у вас, і предстоятелів ваших у Господі, і тих, що наставляють вас, і шанувати їх з великою любов’ю за діло їхнє; будьте в мирі між собою. Благаємо вас також, браття, наставляйте на розум безчинних, втішайте малодушних, підтримуйте слабких, будьте терпеливі до всіх. Пильнуйте, щоб хто кому не відплачував злом за зло; але завжди дбайте про добро один одному і всім. Завжди радійте. Безперестанно моліться. За все дякуйте: бо така про вас воля Божа у Христі Іісусі.» (1Фес.5:12-18)

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

Духовенство Камінь-Каширського благочиння Української Православної Церкви.

Пасха 2020 р.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!