В Гуті-Боровенській місцеві жителі впорядкували сільське кладовище

Понеділок, 13.05.2019 16:34

Перед святом Пасхи Господньої громада села Гута-Боровенська спільними зусиллями впорядкувала місцеве кладовище. З 3-ох сторін розширили та збільшили його територію, котру місцями було засипано піском та вирівняно всю площу, відведену для поховання спочилих. Місцеві майстри збудували спеціальне накриття, котре зверху увінчав хрест, відремонтували огорожу та поставили нові ворота, вхід до кладовища вимостили бруківкою.

Також було відведене та обладанане спеціальне місце для смітника.

Селяни навели лад не тільки там, де спочивають їх єдиновірні та єдинокровні брати і сестри, а не оминули своєю турботую і ті могили, де поховані поляки-католики.

Декілька тижнів тривала ця важлива праця, участь у котрій брали парафіяни Свято-Михайлівського храму села разом зі своїм настоятелем протоієреєм Олександром Куликом, місцеві депутати, лісівники, підприємці та всі бажаючі. Спільними зусиллями було здійснено величезний обсяг роботи по прибиранню та утилізації накопиченого роками сміття, викорчовуванню залишків зрізаних дерев та наведенню взірцевого порядку на території, де спочивають ті люди, безсмертні душі котрих Творець із цього тимчасового життя покликав до Вічності.

В Неділю святого апостола Фоми традиційно жителі села Гута-Боровенська та численні гості відвідують місцеве кладовище для Пасхальної молитви за спочилими.

Після завершення в храмі Богослужіння всі присутні Хресною ходою попрямували до кладовища, обійшли навколо нього, було прочитано зачала Воскресних Євангелій та оновлену територію і богомольців окроплено Свяченою водою.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!