День пам’яті святого пророка Іллі в Камені-Каширському

Понеділок, 03.08.2015 12:46

2 серпня Свято-Іллінська громада Каменя-Каширського відзначала своє Престольне свято.

Вперше за 25 років молитва линула не під склепіннями древнього храму, будівлю котрого знищила пожежа, а в тимчасовому пристосованому для богослужінь приміщенні. Але радість Престольного свята від цього не зменшувалася, навпаки – всі присутні на богослужінні віряни могли на власному досвіді відчути те, як молились перші християни, смиренно віддавши життя своє Волі Божій.

З благословення Високопреосвященнішого Ніфонта Митрополита Волинського і Луцького в тимчасовому Свято-Іллінському храмі було звершене соборне богослужіння, яке очолив настоятель прот. Стефан Михалюк. Прикрасив спільну молитву мелодійний спів двох парафіяльних хорів, один із яких, а саме молодіжний в цей день відзначав 15 років зі свого першого богослужіння, яке припало на 300-ліття храму.

Актова зала ВПУ не змогла вмістити всіх, хто прагнув молитовно вшанувати небесного покровителя міста святого пророка Іллю, богомольці були в коридорах, на східцях і біля вікон на вулиці, багато хто чекав прибуття Хресного Ходу на церковному подвір’ї, де громада має бажання, відновлювати новий храм.

Завершилась Божественна Літургія, і процесія Хресного Ходу вирушила до намоленого століттями церковного місця. Такого велелюддя місто вже не бачило давно. І старші, і менші – всі разом з молитвою на устах крокували туди, де, віриться, в скорому часі засяють золотом куполи нового Свято-Іллінського храму, який своїм церковним дзвоном буде скликати до єднання з Богом наступні покоління православних Камінь-Каширців!