Єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл звершив Божественну Літургію в своєму кафедральному місті

Понеділок, 13.06.2016 09:42

12 червня в неділю, коли Православна Церква молитовно вшановує святих Отців Першого вселенського собору, з благословення Високопреосвященнішого Ніфонта митрополита Волинського і Луцького вікарій Волинської єпархії Преосвященніший Нафанаїл єпископ Камінь-Каширський звершив Божественну Літургію в тимчасовому Свято-Іллінському храмі Каменя-Каширського, який на даний час розташований в актовій залі місцевого ВПУ.

Владиці співслужив благочинний прот. Стефан Михалюк, особистий секратар архієрея ієромонах Афанасій (Герман), клірик храму свящ. Владислав Михалюк, настоятель Свято-Параскевського храму с. Осівці прот. Сергій Приходько, який напередодні за воскресною всенічною в Свято-Стрітенському Михнівському жіночому монастирі був удостоєний високої церковної нагороди – права носіння хреста з прикрасами, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму с. Підцир’я свящ. Сергій Михалюк, протодиякон Ростислав Петров.

Парафіяни раділи можливості молитовного спілкування зі своїм архипастирем, який намагається не полишати без духовної опіки вірних свого кафедрального міста.

В своєму слові проповіді владика Нафанаїл привітав усіх присутніх на богослужінні з Воскресним днем та закликав богомольців берегти єдність святої Православної Церкви, беручи приклад стійкості у вірі зі святих Отців Першого вселенського собору.

Настоятель храму протопресвітер Стефан щиро дякував єпископу Нафанаїлу за можливість спільної з ним молитви, та просив архипастиря і надалі своєю присутністю тішити православних камінь-каширців.