25 грудня 2016 р. Недільне богослужіння в Свято-Михайлівському храмі с. Гута-Боровенська

Середа, 28.12.2016 18:56

25 грудня 2016 р. – неділя Святих праотців, яка є передостаннім Воскресним днем перед святом Різдва Христового.
Православна Церква відзначає пам’ять святих Праотців. У цю неділю молитовно вшановуються земні предки Господа нашого Іісуса Христа, починачи від праотця Адама, відповідно – усіх старозавітніх праведників – Еноха, Сифа, Ноя, Авраама, Ісаака, Якова, святого царя і пророка Давида та інших пращурів Спасителя по плоті. Окрім безпосередніх предків Пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії, від Якої воплотився, ставши Чоловіком, Бог-Слово – Син Божий, у цю неділю також вшановуються усі старозавітні праведники і пророки, що передбачили пришестя Месії – Христа-Спасителя.
25 грудня Православна Церква також вшановує пам’ять святителя Спиридона Триміфунтського, а також святого мученика Разумника.
Напередодні ввечері у Свято-Михайлівському  храмі с. Гута-Боровенська була відслужена Всенічна під Воскресний день, яку звершив настоятель парафії протоієрей Олександр Кулик.
У саму неділю була звершена Божественна Літругія. За богослужінням молилися 130
вірян, 60 з яких цієї неділі причастилися Святих Христових Таїн.
Під час проповіді після читання Євангелія отець Олександр розповів про життя та подвиги святителя Спиридона Триміфунтського та святого мученика Разумника, а також пояснив значення вшанування Православною Церквою святих Праотців у передостанню неділю перед Різдвом Христовим.
Свято-Михайлівський храм с. Гута-Боровенська