Священики Камінь-Каширського благочиння взяли участь у Відспівуванні спочилого протоієрея Іоанна Свередюка

Четвер, 16.02.2017 10:21

11 лютого 2017 року відійшов із земного життя до Вічності уродженець села Котуш Камінь-Каширського району, настоятель Свято-Успенського храму с. Щитинь Любешівського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк.

Народився спочилий священик 10 жовтня 1976 року, більше 20-років виконував священиче служіння на парафії с. Щитинь, бувши першим настоятелем місцевого храму.

Разом із дружиною-матушкою виховували 7 дітей – 2 доньок та 5 синів.

В пам’яті парафіян, друзів та всіх хто мав можливість спілкуватися зі спочилим священиком, отець Іоанн лишився як дуже позитивна людина, люблячий чоловік і батько, справжній духовний наставник та вірний друг, який ніколи не впадав у відчай, незважаючи на різні проблеми та труднощі свого земного життя.

Ввечері 14 лютого єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відслужив заупокійну панахиду за спочилим батюшкою. Владика, втішаючи родину та парафіян, висловив впевненість, що єпархія та мешканці села, а також усі небайдужі не залишаться осторонь біди, допомагаючи та підтримуючи осиротілу сім’ю отця Іоанна.

15 лютого, в день свята Стрітення Господнього відбувся Чин священичого відспівування новоспочилого служителя Церкви Христової. Очолив заупокійну молитву благочинний Любешівської округи прот. Анатолій Шкара, якому співслужили більше 50-ти священиків, серед котрих молилися настоятелі та клірики храмів місцевого, Камінь-Каширського та інших благочинь і єпархій Української Православної Церкви.

Декілька тисяч богомольців разом зі священиками у спільній молитві просили Милосердного Господа Його милості, прощення гріхів та Царства Божого для безсмертної душі протоієрея Іоанна, тіло котрого поховали на церковному подвір’ї храму, де він служив Богу і людям протягом свого короткого земного життя.

Вічная пам’ять спочилому священику…