У день Собору Волинських святих духовенство та віряни Камінь-Каширського благочиння молилися разом із Предстоятелем УПЦ

Середа, 24.10.2018 11:30

23 жовтня 2018 року, у день пам’яті Собору Волинських святих, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин освячення храму та Божественну літургію у Кафедральному соборі Луцька. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння відбулося у нижньому храмі Кафедрального собору, який освятили на честь святого апостола Андрія Первозванного.

Будівництво Кафедрального собору всіх святих землі Волинської триває у Луцьку вже майже двадцять років. Камінь у фундамент споруди заклали у 1998 році. Храм споруджується на честь 1000-ліття Волинської єпархії в Луцьку. За проектом, він розрахований на три тисячі вірян. Тим часом у нижньому храмі Кафедрального собору вже відбуваються богослужіння.

Його Блаженству співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Шумський Іов, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, клірики храму, духовенство Волинської єпархії та гості у священному сані, серед яких і священнослужителі Камінь-Каширського благочиння.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після Божественної літургії священнослужителі звершили молебень Собору Волинських святих.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Архіпастир привітав вірних зі святом та благословив усіх.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!