Різдвяне вітання від духовенства Камінь-Каширського благочиння УПЦ

П’ятниця, 04.01.2019 22:14

Христос Рождається!

Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!” (Лк. 2, 14).

Ці слова Ангелів, які передає нам через Святе Євангеліє апостол Лука, переносять нас у Віфлеємську печеру, до ясел Народженого Сина Божого, і нагадують нам про величну подію, яка відбулася заради нашого спасіння. Різдво Христове – це початок нового спілкування Бога і людини, початок єднання Неба і землі. Це єднання стало можливим тільки завдяки таємниці Боговтілення.

Коли вифлеємські пастухи почули слова Ангела: “Я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям” (Лк. 2: 10), — вони сприйняли її всією душею, як спільну втіху, бо всі запрошені до радості в велике свято Різдва. Святитель Іоан Золотоустий у своєму Слові на свято Різдва Христового каже: “Настало свято свят, і весь всесвіт наповнюється радості, бо Різдво відкрило небо; бо Різдво спослало нам Духа Святого; бо Різдво розсіює всякий морок і всяку нечистоту”. Ось чому нині Небо і земля радіють і веселяться, прославляючи Божественну любов. У ясел Немовляти Христа ми відчуваємо і знаємо, що справді всиновлюємося Богу (Гал. 4: 4-5), стаємо володарями істинно вічного життя зі своїм Творцем.

Сердечно вітаємо Вас, шановні Брати та Сестри, з великим і радісним святом Різдва Христового! Будемо ж від щирого серця славити народженого в Вифлеємських яслах Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, від Якого ми прийняли “благодать на благодать” (Ін. 1: 16). Хай Народжене Богонемовля Христос благословить наш рідний народ, Святу Церкву, нашу Батьківщину Неньку Україну миром, єдністю, добробутом, щастям і благополуччям.

“Христос Рождається – Славімо Його!

Христос з Небес – зустрічаймо!”

З любов’ю у Христі, духовенство Камінь-Каширського благочиння Української Православної Церкви.

Різдво Христове 2019 рік.