Свято Преображення Господнього в храмі Святого пророка Іллі м. Каменя-Каширського

Понеділок, 19.08.2019 13:34

19 серпня 2019 року, в день святкування Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, в нижньому приділі храму Святого пророка Іллі м. Каменя-Каширського була звершена Божественна Літургія, яку з благословення настоятеля протопресвітера Стефана очолив клірик храму протоієрей Владислав. За богослужінням священникам співслужив вихованець місцевої парафії – нині клірик кафедрального собору Всіх святих землі Волинської міста Луцька протодиякон Михаїл Абрамчук.

Завершилася спільна святкова молитва благословенням принесених парафіянами фруктів нового врожаю, за котрий всі разом молитовно дякували Милосердному Господу.

Про подію Преображення святі Євангелісти оповідають, що Господь пророчо сказав: “Істинно кажу вам, що деякі з тих, які стоять тут, не зазнають смерті, як уже побачать Царство Боже, що прийшло в силі” (Мк. 9:1). Через шість днів Він узяв трьох своїх найближчих учнів – Петра, Якова та Іоанна – і піднявся помолитися разом з ними на гору. Там під час молитви, як сказано в Євангелії від Матфея (17:2-9), Він “преобразився перед ними: лице Його засяяло, як сонце, одежа ж Його стала білою, як світло“.

І з’явилися перед ними старозавітні пророки – Мойсей та Ілля. Потім їх осінила світла хмара й вони почули з неї голос, який говорив: “Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління; Його слухайте“. Апостоли злякалися і впали на землю, а Іісус підійшов, доторкнувся до них і промовив: “Встаньте й не бійтеся“. Коли ж учні підняли свої очі, то нікого, крім Іісуса, не побачили.