Благочинний прот. Стефан розділив радість духовних урочистостей на своїй першій парафії

П’ятниця, 20.09.2019 15:56

19 вересня 2019 року, в день пам’яті чуда архістратига Божого Михаїла в Колосах, в селі Тупали Турійського району відбулося урочисте соборне богослужіння з нагоди 130-ої річниці місцевого Свято-Михайлівського храму, в котрому в 1984- 1985 рр. звершував служіння настоятеля благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк. В цьому селі народився настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк, який також розділив радість духовних урочистостей храму, в котрому він прийняв Таїнство Хрещення та вперше причастився Пречистих Таїн Тіла та Крові Господніх.

Служіння Божественної Літургії очолив насельник Свято-Успенської Почаївської Лаври архімандрит Патрокл. Місцевий церковний хор та співочий колектив вихованців Почаївської Духовної Семінарії супроводжували богослужіння своїми гармонійними піснеспівами.

Молебень та Хресну ходу навколо храму-юбіляра очолив протоієрей Стефан, який у своєму слові проповіді пригадав час свого настоятельства на цій парафії та привітав усіх присутніх зі святом. На молитовну згадку отець Стефан передав для храму запрестольний хрест і висловив сподівання на подальші молитовні зустрічі під склепіннями цієї древньої святині.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!