Пасхальне вітання

Четвер, 02.05.2024 10:19

Христос Воскрес!

“Смерті святкуємо умертвіння, пекла зруйнування, іншого життя вічного початок…” (Тропар 7-ої пісні Пасхального канону).

В цих словах молитви Великоднього богослужіння міститься проста відповідь на питання про те, що святкують християни, духовно переживаючи Воскресіння з мертвих Христа-Спасителя. 

Для віруючої людини завершення земного тимчасового гостювання є початком Вічного життя. Поки що всі ми, хто читає ці слова, йдемо своїм шляхом до найголовнішої зустрічі з Воскреслим Христом. Цей путь сповнений різних скорбот і перешкод, але ми не самотні!

З нами Спаситель! Його вбивають агресори-розпинателі разом із тисячами невинних жертв загарбницької війни російської федерації проти України. Він терпить поцілунок зрадників-іуд, з болем спостерігає, як Пілат руки умиває… 

Євангельські події Страсної седмиці є реальністю нашого сьогодення, і кожному особисто вирішувати на чиєму боці бути: Христа чи Його опонентів…

Здавалося б, зло перемогло, коли камінь покрив могилу розіп’ятого Ісуса з Галілеї, але Його славне Воскресіння засвідчило іншу Реальність, Якою живуть і спасають свої безсмертні душі віруючі в Нього люди.

Будемо і ми вірити попри все – в цьому наша сила й нездоланність! 

З Божою допомогою в міру своїх сил і можливостей наближаймо Перемогу в цій Вітчизняній війні й справедливий Мир на нашій рідній Українській землі!

Воістину Воскрес Христос!

Настоятель храму УПЦ Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк