Клірик Камінь-Каширського благочиння свящ. Іоанн Чудінович взяв участь у Хресній ході до чудотворної Бучинської ікони Пресвятої Богородиці

Четвер, 25.05.2017 19:06

22 травня День перенесення мощів святителя Миколая Мирлікійського Чудотворця. Цього свята з нетерпінням очікують жителі Любешівщини, повідомляється на сторінці в Facebook Любешівського благочиння. Адже саме цього дня усі охочі беруть участь у Хресній ході до села Бучин, до храму, який побудований тут на честь святителя Христового Миколая, та в якому зберігається місцева шанована чудотворна Бучинська ікона Божої Матері.

Традиційно Хресна хода розпочинається з Молебну перед подорожуванням у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Зарудчі та о 7.00 бере напрямок до Бучина.

Разом із отцем благочинним Любешівського округу прот. Анатолієм Шкарою, кліриком Камінь-Каширського благочиння настоятелем храму Різдва Христового села Старі Червища священиком Іоанном Чудіновичем, численим духовенством району, гостями з інших благочинь та єпархій, з великої кількістю вірян пливе ця хода до джерела духовності, у храм Божий на соборну урочисту молитву.

Весь час дороги займає молитва, спів пасхальних піснеспівів, які лунають протягом 11 кілометрів шляху.

Після Хресної ходи розпочалася святкова Божественна Літургія яку, з благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького  очолив настоятель храму всіх Святих землі Волинської м. Луцька прот. Володимир Яцишин. Йому співслужили  майже два десятки священиків.

Під час звершення богослужіння невпинним струмочком віряни йшли до чудотворного образу Богоматері, хтось із подякою, а хтось із проханнями.

Проповідь після читання святого Євангелія виголосив прот. Віктор Панасюк настоятель храму на честь Боголюбської ікони Божої Матері у с.Боголюби.

Після звершення Божественної Літургії відбулася традиційна Хресна хода навколо місцевого храму з чудотворною Бучинської іконою Матері Божої.