У селі Галина Воля молитовно пом’янули спочилого два роки тому митрополита Ніфонта

П’ятниця, 22.03.2019 21:12

Минає два роки, відколи 22 березня 2017 р., о 4-й годині ранку, на 69-му році життя відійшов до Господа Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (в миру Василь Андрійович Солодуха), який народився в сім’ї селянина 5 жовтня 1948 р. у с. Галина Воля Старовижівського району Волинської області. У віці двох років майбутній Волинський Архієрей залишився круглим сиротою.

22 березня 2019 р. в храмі святого апостола Іоанна Богослова села Галина Воля було звершене соборне запокійне Богослужіння. Літургію Передосвячених дарів очолив багатолітній сподвижник сполилого Владики архимандрит Аліпій (Сапіга), котрий після Євангельського читання звернувся зі словом настанови до сотень присутніх в храмі та на церковному подвір’ї богомольців.

Серед численного духовенства молилися клірики Камінь-Каширської округи: благочинний протоієрей Стефан Михалюк та настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк. 

Після завершення Богослужіння отець Стефан,  виголосив проповідь, закликавши всіх і в подальшому не забувати в своїх молитвах про покійного Владику, який достойно та гідно пройшов свій земний шлях підготовки до Вічності та  бути гідними продовжувачами православних традицій та благочестивого християнського життя свого  Наставника. Для отця благочинного  блаженноспочилий митрополит Ніфонт в часі земного життя був духовним Батьком, тому синівським обов’язком батюшки є молитва за упокій безсмертної душі свого наставника.

На сільському кладовищі, де згідно заповіту Митрополита він був похований, біля його могили також лунали заупокійні молитви, в яких духовні чада спочилого Архієрея просили для його безсмертної душі Милості Божої, Царства Небесного та прощення вільних і невільних гріхів.

Вічная пам’ять…

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні чи планшеті!