Розпочався Хресний хід зі святинями Волинської єпархії, який відвідає парафії Камінь-Каширського благочиння

Вівторок, 01.10.2019 21:46

1 жовтня 2019 р. з благословення Високопреосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького розпочався Хресний хід до дня пам’яті Всіх Святих землі Волинської, повідомляє “Православна Волинь“.

Три святині – Тихвінська ікона Божої Матері, образ святих Жінок Мироносиць, написаний для кафедрального собору на горі Афон, та мощевик, у якому зібрані частинки нетлінних мощей угодників Божих – відвідають усі парафії єпархії, зокрема з 14 жовтня  і Камінь-Каширське благочиння.

Владика Нафанаїл розповів, чому для Хресного ходу були обрані саме ці святині. За словами Архіпастира, Тихвінська ікона Богородиці є дуже древньою, за церковним Переданням була написала ще святим апостолом та євангелістом Лукою. До того ж Тихвінський образ є дуже схожим із Волинською іконою Богоматері.

Архієпископ звернув увагу на те, що ікони можуть мати різні назви залежно від місця їх знайдення, чи прославлення: Почаївська, Волинська, Тихвінська та ін. Але це різні образи одної  і тої Богородиці, Яку православні християни вшановують, прославляють та звертаються до Неї в своїх палких молитвах.

Ікону Жінок Мироносиць обрали тому, що її написали спеціально для Православної Волині, відтак вона не може залишатися лише в кафедральному соборі. Тож нині віряни Волинської єпархії, зокрема і Камінь-Каширського благочиння зможуть помолитися біля неї у своїх храмах.

Докладніше про графік перебування святинь буде повідомлено згодом.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!