На могилі блаженної пам’яті митрополита Ніфонта освячено надгробний хрест

П’ятниця, 04.10.2019 19:13

4 жовтня 2019 р., у день Віддання свята Воздвиження Хреста Господнього, в селі Галина Воля Старовижівського району, на могилі блаженної пам’яті митрополита Ніфонта керуючий Волинською єпархією УПЦ архієпископ Нафанаїл звершив Чин освячення надгробного хреста. Владиці співслужили священнослужителі Волинської та Володимир-Волинської єпархій, серед котрих благочинний Камінь-Каширської округи протоієрей Стефан Михалюк та настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк.

Присутні на спільній заупокійній молитві духовні чада приснопам’ятного митрополита Ніфонта просили для його безсмертної душі Милості Божої, Царства Небесного та прощення всіх гріхів, маючи надію, що спочилий архіпастир у Вічності молиться за всю свою паству перед Престолом Божим.

На підніжжі величного надмогильного хреста викарбуваний духовний заповіт владики-митрополита:

ЗАПОВІТ
“Як умру, то поховайте мене у селі Галино Волі, серед лісу соснового біля мами дорогої. Поховавши, не забудьте у молитвах Ваших. Пам’ятайте, як росли духовно в храмі, як молились зі сльозами, як терпіли різні негаразди, як любили і прощали.
Бережіть любов поміж собою, тримайтеся віри нашої Святої та Церкви дорогої. 
Шануйте піст, благочестиво всі живіть, ворогам своїм прощайте, милосердними будьте до усіх людей, добро творіть нужденним, сиріточок любіть, вдовицям помагайте, а сліпому стежку покажіть, одиноких та стареньких піддержіть, скорботних утішайте.Батьків своїх шануйте та з усіма у мирі й злагоді живіть.
Усім прощайте та Господа Бога понад усе любіть.

Земну Батьківщину поважате та бережіть.
Оце мій Вам, дорогії дітки, заповіт.

Щиро Ваш дід митрополит”.

 
 Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!