Різдвяне вітання духовенства Камінь-Каширського благочиння

Вівторок, 05.01.2021 18:35

Христос Рождається! Славімо Його!

«Різдво Іісуса Христа було так: по зарученні Матері Його Марії з Йосифом, перш ніж зійтися їм, виявилося, що Вона має в утробі від Духа Святого. Йосиф же, муж Її, будучи праведним і не бажаючи ославити Її, хотів таємно відпустити Її» (Мф.1:18,20), – так святий євангеліст Матфей розпочинає проповідувати, власне, про саму подію народження «Господа – Іісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, рожденого від Отця раніш усіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного Отцю, через якого все сталося; Який заради нас, людей, і заради нашого спасіння зійшов із небес і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став людиною» (Символ віри).

Старець Йосиф, якому було доручено оберігати Діву Марію, збентежився, бурею суперечних думок охоплений, припускаючи, що Її зведено з того життєвого шляху, котрим Пречиста бажала прямувати до Господа. Але те, як він зреагував на це, має бути наукою та дороговказом для кожної віруючої людини. Він не здіймав галасу, не сварився, нічого нікому не доказував і не розповідав про свої припущення, а просто пожалів Юну Дівицю, проявивши свою людяність, чого, на превеликий жаль, дуже бракує у взаємовідносинах в сучасних умовах нашого земного життя.

Святий апостол Павло, повчаючи свого учня Тимофія, а через нього й всіх християн, закликає: «Від нерозумних та безглуздих змагань ухиляйся, знаючи, що вони породжують сварки; раб же Господа не повинен сваритися, а бути до всіх привітним, повчальним, незлобивим, з лагідністю наставляти противників, чи не дасть їм Бог покаяння для пізнання істини» (2Тим.2:23-25).

Хай же Новонароджений Спаситель допомагає всім нам нести Божий Мир у своєму житті до кожного, хто буде поруч! Хай цим Миром, про котрий співали ангели в Різдвяну мить (Лк.2:14), Господь благословить нашу Батьківщину рідну Україну, її Захисників – військових і лікарів, які кожен на своєму місці виконують власний подвиг служіння та праці заради збереження життя і здоров’я нас та наших ближніх, а особливо всіх жителів Камінь-Каширщини, котрих щиросердечно вітаємо з Різдвом Христовим та прийдешніми святами!

Христос з Небес! Зустрічаймо Його!

З повагою духовенство Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!