В УПЦ НАГАДАЛИ ВЛАДІ, ЩО НЕ Є ФІЛІАЛОМ РПЦ ТА НЕ МАЮТЬ З НЕЮ ФІНАНСОВИХ ВІДНОСИН

Субота, 06.02.2021 12:32

Про це заявив глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, коментуючи висловлювання глави Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на law.church.ua.

 «Якщо ви (УПЦ – ред.) не визнаєте українську юрисдикцію, то вам потрібно буде вказати, хто є вашим безпосереднім керівником», – сказав Олексій Резніков в інтерв’ю LB.ua.
Глава Юридичного відділу УПЦ зазначив, що такий підхід до церковного життя є хибним.
«Деякі мислять категоріями бізнесу і застосовують до церковних відносин модель господарських товариств», – сказав він.
Отець Олександр наголосив, що «Українська Православна Церква не є дочірньою компанією або філією і не перебуває в господарських або фінансово-адміністративних відносинах з Руською Православною Церквою».
«Релігійні організації УПЦ зареєстровані відповідно до законодавства України. Засновником УПЦ є Собор Української Православної Церкви, тобто єпископи, священики і миряни, що живуть в Україні. Органи її управління знаходяться у Києві, а начальником у нас є Христос», – нагадав юрист.
Згідно законопроекту міністерства,
«релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації входить до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться на території держави-агресора, зобов’язана у своїй повній назві, зазначеній у її статуті (положенні), відображати належність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить, шляхом обов’язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації з можливим додаванням слів «в Україні» та/або позначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації з урахуванням положень Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».
Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!