Великоднє вітання духовенства Камінь-Каширського благочиння

Субота, 01.05.2021 17:45

Христос Воскрес!
       Улюблені у Христі Воскреслому браття та сестри, вельмишановні жителі нашого Камінь-Каширського краю, сердечно вітаємо всіх нас цими вічноживими словами Свята свят – Великодня!

Свято Воскресіння Христового Свята Церква називає Торжеством із торжеств, тобто таким Торжеством, вище якого нічого не було, немає і бути не може. В це Свято: “Небеса достойно веселяться і радіє земля – бо воскрес Христос, радість вічна” (Канон Пасхи, пісня 1, тропар 2). Свята Церква закликає людину приєднатися до цього надмірного торжества, бо воно звершилося заради всіх нас.

В цю неповторну пасхальну ніч ми об’єднуємося навколо Воскреслого Господа. Усвідомлюючи своє єднання з Ним і один з одним, ми висловлюємо свою радість вічно живим вітанням “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!”. Пасха Христова – це дар Божественної любові, який кожен християнин повинен нести в світ і свідчити про істину Воскресіння. Це священна місія кожного та всієї Церкви Христової.

У цю святу великодню ніч ми повинні побачити один в одному свого брата і сестру: “Воскресіння день, і просвітимось торжеством, і один одного обіймімо, промовмо: браття …“( Стихири Пасхи). Тільки в єдності ми зможемо з Божою допомогою подолати ті труднощі та проблеми, які так гостро сьогодні стоять перед нами. Тільки в єдності наша сила і впевненість в майбутньому. Воскреслий Христос Спаситель закликає всіх до любові, до любові, яка повинна бути відмінною рисою кожного справжнього християнина.

Господь судив нам жити в такий час, який визначає долю нашої Батьківщини, її майбутнє. І в ці неспокійні дні багатьом з нас не вистачає мирного духу – духу лагідності і любові, духу терпіння і прощення.

Світле Христове Воскресіння – Великдень – це свято примирення і об’єднання всіх у Господі Ісусі, бо у Христі, як каже апостол Павло, “Немає ні елліна, ні іудея, ні обрізання, ні необрізання; варвара, скіфа, раба, вільного, але все і у всьому Христос “(Кол.3:11).

Вітаючи нині один одного і радіючи цьому надзвичайному святу, ще більш натхненно переймемося духовною радістю, посилимо наші труди і молитви. Хай просвітить нас світло Христового Воскресіння і дасть нашій змученій Батьківщині мир, а нам – чистоту і святість, які повинні стати умовою нашого у Христі воскресіння.

В єдиній вірі у Воскреслого Спасителя, єдиними устами і єдиним серцем разом з Ангелами заспіваймо радісну пісню: “Воскресіння Твоє, Христе Спасе, Ангели співають на небесах, і нас на землі сподоби чистим серцем Тебе славити”.

Воістину воскрес Христос!

Пасха Христова 2021 рік

Духовенство Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!