У неділю 5-у після Пасхи архієпископ Нафанаїл відвідав Свято-Георгіївську громаду села Залісся

Неділя, 30.05.2021 19:44

30 травня 2021 року, в Неділю 5-ту після Пасхи, про самаряниню, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Георгіївському храмі с. Залісся Камінь-Каширcького благочиння.

Його Високопреосвященству цього дня співслужили благочинний Камінь-Каширської округи прот. Стефан Михалюк, настоятель храму прот. Віталій Теличко, завідуючий канцелярією єпарії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики єпархії, повідомляє сайт “Православна Волинь”.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл нагородив настоятеля храму протоієрея Віталія Теличка високою церковною нагородою –  митрою.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Після богослужіння Архіпастир звернуся до вірян зі словом проповіді.

ФОТОСПОГАД

В цю неділю Свята Церква згадує євангельську бесіду Господа Ісуса Христа з жінкою-самарянкою (Ін. 4:5-30). Самарійським називався народ, що займав територію Самарії – сусідньої з Іудеєю місцевістю. Самаритяни мали з іудеями одне етнічне походження, проте були релігійними противниками. Вони не визнавали законним та правильним поклоніння Богу в Єрусалимському храмі та вважали, що єдиним місцем, де треба звершувати поклоніння, є гора Гарізім. Долаючи це протистояння, у Своїй розмові з самарянкою Господь засвідчив, що покликаний проповідувати Слово істини всьому світу і що для Нього немає своїх та чужих, немає друзів і ворогів, але Його спасительне Слово звернено до всіх і кожного.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!