Великоднє вітання

Понеділок, 18.04.2022 11:57

Учора поховано мене з Тобою, Христе, сьогодні встаю, коли Ти воскрес; учора розіп’ято мене з Тобою, Сам прослав мене з Собою, Спасе, у Царстві Твоїм.“( тропар 3-ої пісні Пасхального канону)

Дорогі Брати та Сестри, вельмишановні жителі нашого Камінь-Каширського краю, прийміть сердечні вітання зі Святом над святами – Пасхою Господньою – Воскресінням із мертвих Господа нашого Іісуса Христа!

Зрада, арешт, суд, муки, Хресні страждання на Голгофі, тілесна смерть, поховання, гроб… Це все те, що пережив Спаситель як Людина перед Своїм славним Воскресінням!

У “Символі віри” кожен із нас, православних християн свідчить, що: “Чекаю воскресіння мертвих і життя майбутнього віку“.

Ця непохитна віра дає кожному із нас не втрачати надії та не падати у відчай в такий непростий час військової агресії з боку російської федерації, коли весь світ бачить не чим не виправдані звірства нікчемних загарбників щодо мирних жителів нашої рідної України.

У кожного з нас своя життєва Голгофа, гідно й по-християнськи переживши котру, ми досягнемо повноти радості світлого Воскресіння. В кожного своя Хресна дорога, котра приводить в обійми Небесного Отця.

“Не ридай, Моя Мати, бачачи у гробі Сина Твого, що Його в утробі носила Ти, бо встану Я і прославлюся, і піднесу зі славою безперестанно, як Бог, тих, що з вірою і любов’ю Тебе величатимуть.” (Ірмос 9-ої пісні канону Великої суботи).

Сьогодні на очах в багатьох наших ближніх сльози, подібно до того, як було це в Діви Марії, коли вона бачила як страждає й помирає Її Божественний Син. Але довіра Божому піклуванню давала сили Матері нашого Господа не озлобитися, не втратити людської подоби, а повністю віддати себе у Волю Божу.

Молитовно пом’янувши Пречисту Богородицю разом зі всіма святими, самі себе й один одного, і все життя наше Христу Богові віддавши, будемо й ми старатися в прийдешні дні, як і в попередні, кожен на своєму місці, в міру своїх сил і можливостей працювати для наближення Великої Перемоги над російським агресором у цій Вітчизняній війні, духовно й матеріально підтримуючи наших славних Захисників, допомагаючи біженцям і вимушеним переселенцям й всім тим постраждалим, хто змушений надіятися на нашу небайдужість, в чому хай допомагає усім нам Воскреслий Христос!

Зі свічками в руках ходімо назустріч, коли Христос із гробу виходить, як жених, та з чинами ангельськими, що радісно святкують, прославимо Пасху Божу спасительну.” (Тропар 5-ої пісні Пасхального канону).

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Духовенство Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви