Норми Конституції України відміняються?

Понеділок, 29.08.2022 13:08

Як мені шкода, простіть, наших “недолугих” депутатів… Ну немає в Україні офіційно зареєстрованої УПЦ мп, є Українська Православна Церква!!!

Так, напишу те, що бачу, – деякі наші брати та сестри цього, м’яко кажучи, не розуміють і не сприймають, так їм хтось в голови “втокмачив”, а ми тут до чого? 

Деякими роздумами поділюся:

Коли людина чогось дуже-предуже прагне, але не знає як того досягнути, тоді, певно, вона бажає заборонити все те, що, як їй здається, заважає реалізації своїх амбіцій і побажань.

Так було завжди…

Пригадаймо один діалог зі Священного Писання, посилання на котрий я спеціально не буду вказувати, але трішки підкорегую до відповідності нашого часу. Так ось:

– Каїне, де твій брат, Авель?

– Я його вбив, Господи, щоби попередити його напад на себе…

Нічого не нагадує?

В перший день повномасштабного вторгнення проклятих Богом і нашими людьми військ росії в Україну Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму відеозверненні назвав це гріхом Країна, котрий несе на собі всі відповідні наслідки.

27 травня відбувся Собор УПЦ, де ще й ще раз було підтверджено й офіційно оприлюднено про те, що статус нашої Церкви є такий, що відповідає як повністю самостійної й незалежної, центр управління якої знаходиться в столиці нашої Держави – Золотоверхому Києві.

Виникають різні дискусії щодо цього, але, дякуючи Богу, УПЦ попри всі перешкоди й непорозуміння несе свою спасительну місію, незважаючи на новоспечених “іуд”, котрі зраджують на догоду окупантам свою Церкву й рідний Український народ.

Так чому в багатьох є бажання заборонити простим православним вірянам вибір своєї конфесійної приналежності? Як на мене – це явний показ слабкості й невідповідністі своєму покликанню тих, хто це пропонує й впроваджує! Що ж, забороняйте й переслідуйте – це все Церкві справжній, не політичній (як з одного так і іншого боку впливу) буде тільки на користь. Як колись писав видатний вселенський Учитель і Святитель Іоанн Золотоуст: ” Найбільше гоніння на Церкву – відсутність всіляких гонінь і утисків”.

“Спаси, Господи, людей Твоїх і благослови надбання Твоє!”

Відразу попереджую: шаную всілякі думки, але на явні провокації дозволяю собі не реагувати й не відповідати, хто мене особисто знає – зрозуміє… 

Простіть!!!

Протоієрей Сергій Михалюк, настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я, голова Інформаційно-Просвітницького відділу Камінь-Каширського благочиння

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!