Різдвяне привітання духовенства Камінь-Каширського благочиння УПЦ

Четвер, 29.12.2022 23:37

Христос Рождається! Славімо Його!

Цьогоріч, дорогі Брати та Сестри, свято Різдва Христового особливим чином торкається наших зранених душ і сердець. З трепетним мовчанням кожна віруюча людина схиляє коліна серця свого перед яслами, де лежить сповитий новонароджений Богомладенець Ісус. 

Розум переповнений різними проханнями до Господа, і, духовно переживаючи євангельську розповідь про Різдво, виникає бажання й собі звернутися до Спасителя, принісши Йому в дарунок простоту своєї віри й надії:

“Маленький Ісусику, Ти, як немовля лежиш сповитий і огорнений любов’ю своєї Мами. Тобі не знайшлося місця серед людей в нормальних умовах народитися – сьогодні те саме переживаємо й ми українці, коли сучасний ірод позбавляє світла й тепла таких самих діток, які приходять в цей світ.

Господи, ти, будучи Людиною, змушений був, як біженець чи вимушений переселенець лишати свій рідний край і втікати на чужину, щоби зберегти Своє життя – підтримай й допоможи нашим братам і сестрам, які подібно до Тебе змушені лишати все, щоби зберегти себе.

Боже, ти казав, що Тобі нема на землі місця, де голову прихилити, зглянься на всіх наших земляків, які внаслідок загарбницької війни збоку сучасних богоборців, які Твоїм іменем прикриваються, але не мають нічого спільного з Тобою, втратили через війну свої домівки й не знають, що їх чекає в майбутньому 

Спасителю наш, збережи кожного нашого Захисника й Захисницю України, котрі подібно до Ангелів-Охоронців собою закривають нас, мирних жителів, від ракет і бомб, снарядів і куль.

Діво Маріє, Ти бачила як на Голгофському хресті мучився й помирав Твій Син, а наш Месія, утіш Своїм заступництвом усіх скорботних матерів, батьків і рідних тих наших Воїнів, які життя своє віддали заради нас!”

Саме молитва з міцною вірою сьогодні дає наснагу й надію на майбутню Перемогу й справедливий Мир на нашій рідній Українській землі. Будемо й надалі молитися й трудитися в міру своїх сил і можливостей, щоби День Перемоги в цій Вітчизняній війни настав якомога швидше.

Христос з небес – зустрічаймо!

Духовенство УПЦ Камінь-Каширського благочиння