Соборна молитва в день Незалежності України у Камені-Каширському

Четвер, 24.08.2023 13:36

24 серпня, День Незалежності України, цьогоріч припадає на період Успенського посту – часу посиленої молитви та подвигів духовного удосконалення православних християн.

В цей особливий для нашої Держави День з благословення Високопреосвященнішого Нафанаїла митрополита Волинського і Луцького в нижньому приділі храму Святого пророка Іллі міста Каменя-Каширського відбулося соборне богослужіння священників Камінь-Каширської округи, яке очолив місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк.

Перед початком Божественної Літургії священнослужителі приступили до Таїнства Покаяння, сповідуючи свої особисті гріхи у Вівтарі перед святим Престолом в присутності духівника.

Спів парафіяльного хору милозвучно супроводжував Соборну молитву, за якою лунали молитвослів’я про Небесне благословення нашої земної Батьківщини рідної Неньки України та дарування Їй довгоочікуваного справедливого Переможного Миру, а також за упокій безсмертних душ усіх, хто віддав своє життя за Перемогу, Мир і Незалежність Вітчизни.

Особливі молитовні прохання линули за всіх Захисників і Захисниць України, волонтерів, поранених, полонених, безвісти зниклих, скорботних вдів, сиріт і батьків, біженців, вимушених переселенців, тих, що в окупації, хто під обстрілами й бомбардуваннями, в сховищах перебувають, за всіх, які внаслідок російської агресії домівок і всього майна лишилися, за озлоблених і тих, що у відчаї та за всіх нас – Українців, які допомоги Божої і захисту Господнього потребують…

В завершенні богослужіння відбулася Заупокійна молитва біля Алеї Слави Героїв, Які загинули у російсько-український війні. Були пом’януті не тільки полеглі Захисники Камінь-Каширщини й Волині, а й всієї України, безсмертним душам Яких хай Господь дарує упокоєння у Вічності в тих Оселях, де всі праведні перебувають.

Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!