Здобував Перемогу – повернувся “На щиті”

Неділя, 07.01.2024 18:09

31-го грудня 2023 р. у Харківській області в бою з російськими окупантами обірвалося життя Захисника України Олександра Петровича Гапонюка, 1977 р.н.

5-го серпня 2022 р. Олександр був призваний до лав ЗСУ і до останнього свого подиху мужньо захищав Незалежність України і її територіальну цілісність.
Всі хто знав полеглого Воїна, пам’ятатимуть його як дуже світлу людину, завжди усміхненого й привітного. Покійний був прекрасним сім’янином і господарем. Разом із коханою дружиною виховували сина й доню, будували дім, облаштовували сімейне обійстя. Всі подальші плани й задуми перекреслила клята війна…
7-го січня 2024 р. в храмі Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я собором духовенства УПЦ було завершено чин Заупокійного відспівування загиблого новопреставленого Воїна Олександра, котрий поклав життя своє за Богом бережену Україну нашу та за побратимів і посестер своїх.
Очолив спільну молитву Камінь-Каширський благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили місцевий настоятель протоієрей Сергій Михалюк і священники сусідніх парафій.
“Воістину жертовна любов: за Батьківщину битися вона сподвигає, жінок, дітей та похилих літами від нашестя ворогів захищати, як у Писанні написано: ніхто неспроможний любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає. Тож і воїна спочилого – чадо Твоє, Господи, упокой, бо Ти Сам є Любов!”