Парафіяни Свято-Параскевського храму с. Осівці здійснили паломництво до древніх святинь Волині

Середа, 15.03.2017 10:59

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького парафіяни Свято-Параскевського храму с. Осівці, серед яких були працівники місцевих школи, дитячого садочку, ФАПу та сільського Будинку культури, разом зі своїм настоятелем прот. Сергієм Приходьком здійснили паломницьку подорож до древніх святинь сусідньої Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви: Святогорського Зимненського жіночого монастиря та Успенського кафедрального собору м. Володимира-Волинського.

В суботу 11 березня паломники з Камінь-Каширщини в кількості 13 богомольців прибули на Всенічне богослужіння в Зимненський монастир, де й переночували. Вранці недільного дня 12 березня за Божественною Літургією причастилися святих Таїн Тіла та Крові Господа нашого Іісуса Христа.

Після Богослужіння гості обителі мали приємну зустріч із ігуменією Стефаною, яку привітали з наступаючим 25-літтям призначення на посаду настоятельки монастиря. В свою чергу, матушка Стефана на молитовну згадку вручила кожному невеликий образ Пресвятої Богородиці – небесної Покровительки чернечої громади.

Паломникам було також запропоновано цікаву та змістовну екскурсію по обителі, котру проводила одна із сестер-насельниць, яка, як виявилось, у далекому 1957 році в с. Осівці проходила свою студентську практику.

Далі шлях прощі пролягав до Володимир-Волинського Успенського собору, під склепіннями котрого з вуст та сердець паломників линула щира молитва про  дарування Благословенного Миру для нашого Волинського краю та всієї рідної Неньки України.