Священики Камінь-Каширського благочиння молилися за поминальним богослужінням напередодні річниці відходу у вічність спочилого протоієрея Іоанна Свередюка

П’ятниця, 09.02.2018 19:48

11 лютого 2017 року відійшов із земного життя до Вічності уродженець села Котуш Камінь-Каширського району, настоятель Свято-Успенського храму с. Щитинь Любешівського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк.

Народився спочилий священик 10 жовтня 1976 року в селі Котуш Камінь-Каширського району, більше 20-років виконував священиче служіння на парафії с. Щитинь Любешівського благочиння, бувши першим настоятелем місцевого храму.

Разом із дружиною-матушкою виховували 7 дітей – 2 доньок та 5 синів.

8 лютого 2018 року, напередодні річниці завершення життєвого шляху спочилого отця Іоанна з благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в Свято-Успенському храмі с. Щитинь було звершене соборне заупокійне богослужіння, яке очолив благочинний Любешівської округи протоієрей Анатолій Шкара. Серед священиків, які в цей день молилися за упокій безсмертної душі  свого духовного брата та співслужителя, були і клірики Камінь-Каширського благочиння.

В пам’яті парафіян, друзів та всіх, хто мав можливість спілкуватися зі спочилим священиком, отець Іоанн лишився як дуже позитивна людина, люблячий чоловік і батько, справжній духовний наставник та вірний друг, який ніколи не впадав у відчай, незважаючи на різні проблеми та труднощі свого земного життя.