КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ УПЦ ВВАЖАЄ, ЩО ВАКЦИНАЦІЯ ВІД КОРОНАВІРУСУ ПОВИННА БУТИ ДОБРОВІЛЬНОЮ

Вівторок, 12.10.2021 20:39

Церква не забороняє вакцинацію, при цьому вона повинна бути добровільною.

 
Як повідомляє “Центр інформації УПЦ”, про це митрополит Бориспільський і Броварський Антоній сказав в програмі “Церква і суспільство” на телеканалі “Глас” (https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=00sRi2D6qB8).
 
“Людина самостійно приймає рішення про вакцинацію, з урахуванням стану свого здоров’я. Також повинна бути доступна інформація про склад вакцин, в тому числі про використання в них клітинних ліній, отриманих на основі абортованих ембріонів, оскільки це питання значуще для православних”, – сказав владика.
 
Керуючий справами УПЦ підкреслив, що неприпустимо обмеження прав і свобод людини в зв’язку з відсутністю щеплення.
 
На питання про священників, що не благословляють робити щеплення, митрополит Антоній сказав, що духівники можуть висловлювати свою позицію з різних питань, включаючи вакцинацію, але не мають права забороняти вакцинуватися. Рішення повинна приймати сама людина.
 
“Люди, які захворіли на коронавірус, не повинні приходити на богослужіння, щоб нікого не заразити. Разом з тим, у них є можливість сповідатися і причаститися – на цей рахунок Церквою вироблені рекомендації”, – пояснив архієрей.
Читайте наші новини у Facebook або Тelegram чи Viber : швидко, зручно та завжди у вашому смартфоні!