На церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму Каменя-Каширського зустріли чудотворний Мовчанський образ Пресвятої Богородиці

Середа, 29.03.2017 15:04

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в середу, 29 березня о 10:00 на церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму Каменя-Каширського собор священиків разом із численними віряними зустрічали чудотворну Мовчанську ікону Матері Божої. Прибула святиня з чоловічого монастиря “Софронієво-Мовчанська печерська пустинь Різдва Пресвятої Богородиці” Конотопської єпархії Української Православної Церкви.

Намісник обителі, де постійно перебуває чудотворний образ, архімандрит Діодор (Дудка) передав ікону місцевому благочинному протоієрею Стефану Михалюку, який перед початком урочистого Молебню звернувся до присутніх богомольців зі словом проповіді. Отець Стефан закликав усіх, хто прибув для молитовного вшанування Пресвятої Богородиці перед Її Мовчанським образом, щиро благати у Владичиці неба і землі Благодатного Покрову та Благословенного справедливого довгоочікуваного Миру для нашої Вітчизни рідної України.

Під час соборного богослужіння линули молитви до Діви Марії, щоби Вона перед престолом Свого Божественного Сина, а нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа просила Божої Милості для всіх, хто з вірою та надією звертається до Неї зі своїми потребами, проблемами та скорботами.

Присутні віряни зі сльозами на очах просили у Пресвятої Богородиці допомоги і сприяння у як найшвидшому подоланні всіх бюрократичних перепон та початку відновлення Свято-Іллінського храму на цьому  древньому намоленому церковному місці.

О 16:00 ікона буде доставлена до тимчасового Свято-Іллінського храму, що на даний час розміщений в актовій залі Камінь-Каширського ВПУ. Там образ Богородиці перебуватиме до 21:00.