День Святої Трійці Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського

Неділя, 31.05.2015 21:33

Ось вже і минуло 50 днів, відколи парафіяни Свято-Іллінського храму Каменя-Каширського, якого знищила пожежа, розпочали своє богослужбове життя поза стінами улюбленої древньої святині.

Вперше за межами храму громада молилася в світлу Пасхальну ніч в приміщенні актового залу Районного будинку культури. На даний час з благословення Високопреосвященнішого Ніфонта Митрополита Волинського і Луцького богослужіння відбуваються в актовому залі Вищого Професійного Училища Каменя-Каширського.
31 травня в день П’ятдесятниці урочисту Божественну Літургію очолив клірик майбутнього відновленого храму свящ. Владислав Михалюк. Злагоджено співали два хори, які незважаючи на жодні обставини лишилися вірними своїй громаді, яка в цей святковий день народження Церкви Христової єдиним серцем і устами молила Всемилостивого Творця у сприянні скорішому вирішенню питань, щодо дозволу будівництва нової святині на старому церковному подвір’ї, де стояв спалений храм.
Згідно церковного уставу вперше після Великодня були прочитані колінопреклонні молитви і відбулось освячення принесеного вірянами пахучого зілля.
Настоятель громади благочинний прот. Стефан Михалюк у вітальному слові проповіді закликав присутніх богомольців у всьому надіятись на милість Божу і пам’ятати, що Святий Дух-Утішитель не залишить без небесної втіхи всіх вірних Церкви Христової.
По завершенні богослужіння богомольці долучилися до збору пожертв для дітей-сиріт Воїнів АТО, які віддали свої життя заради миру на своїй рідній землі.