День Престольного торжества в Підріччі

Субота, 07.05.2016 11:48

6 травня православна громада с.Підріччя відзначала своє Престольне Свято. Цього року пам’ять святого великомученика Георгія Побідоносця, в честь якого освячено храм, припала на Світлу п’ятницю. Пасхальні піснеспіви ще більше возвеличували молитовний святковий настрій.

З благословення Високопреосвященнішого Ніфонта митрополита Волинського і Луцького, при молитовній підтримці Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Камінь-Каширського  святкову Божественну Літургію очолив благочиннний Камінь-Каширської округи прот. Стефан Михалюк, якому співслужив собор священиків.

Під час богослужіння всі присутні щиро молилися за мир в Україні, за наших Воїнів-захисників. Матері, сини котрих захищають цілісність нашої держави, зі сльозами на очах молитовно благали в святого великомученика Георгія Побідоносця молитовного захисту для своїх дітей.

В завершенні богослужіння відбувся традиційний Хресний хід навколо святого храму на якому був звершений чин благословення стад свійських тварин, де всі богомольці просили у Господа милості для своєї домашньої живності.

Проповідь до прихожан та гостей храму проголосив протоієрей Стефан Михалюк. На прикладі життя святого великомученика Георгія Побідоносця він нагадав богомольцям, що для спасіння своєї душі в серці кожної віруючої людини повинна панувати любов Божа.