До храмів Камінь-Каширського благочиння доставлено Благодатний Вогонь з Єрусалиму

Понеділок, 17.04.2017 20:09

15 квітня о 21:00 офіційна делегація Української Православної Церкви доставила в Україну Благодатний Вогонь, що зійшов у Велику суботу в Єрусалимі о 14:22 за київським часом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Делегацію, яку очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, зустрічали в міжнародному аеропорті Бориспіль голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, клірики різних єпархій Української Православної Церкви, а також представники ЗМІ.

Після прибуття владика Антоній відповів на запитання журналістів стосовно цьогорічної події зішестя Благодатного Вогню, а також роздав святиню духовенству. Представники єпархій, що зустріли делегацію, розвезуть Благодатний Вогонь усіма куточками нашої держави.

В храмах Камінь-Каширського благочиння в ці Пасхальні дні всі бажаючі мають можливість отримати цей Благодатний Вогонь, який ще називають “Святе Світло”, та принести його до своїх домівок, в знак благословення від Гробу Господнього.

Так, зокрема, парафіяни Свято-Петро-Павлівського храму с. Підцир’я на другий день Святої Пасхи після завершення Великоднього богослужіння отримали Благодатний Вогонь з рук настоятеля протоієрея Сергія Михалюка та понесли його до своїх помешкань.

В цьому ж храмі Благодатний Вогонь можна буде взяти ще й на Третій день Пасхи Христової після завершення Великоднього богослужіння, яке розпочнеться о 8:00 годині ранку.