Клірик Камінь-Каширського благочиння священик Іоанн Чудінович взяв участь у Хресній ході до чудотворного Бучинського образу Пресвятої Богородиці

Середа, 23.05.2018 12:26

22 травня День перенесення мощів святителя Миколая Мирлікійського Чудотворця. Цього свята з нетерпінням очікують жителі Любешівщини, адже саме цього дня усі охочі беруть участь у Хресній ході до села Бучин, до храму, який побудований тут на честь святителя Христового Миколая, та в якому зберігається місцева шанована чудотворна Бучинська ікона Божої Матері.

Традиційно Хресна хода розпочинається з Молебну перед подорожуванням у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Зарудчі та о 7.00 бере напрямок до Бучина.

Разом із отцем благочинним Любешівського округу прот. Анатолієм Шкароюкліриком Камінь-Каширського благочиння настоятелем храму Різдва Христового села Старі Червища священиком Іоанном Чудіновичем, численим духовенством району, гостями з інших благочинь та єпархій, з великої кількістю вірян пливе ця хода до джерела духовності, у храм Божий на соборну урочисту молитву.

Весь час дороги займає молитва, спів, спів духовних піснеспівів, які лунають протягом 11 кілометрів шляху.

Після прибуття богомольців до місця постійного перебування чудотворного образу Богоматері розпочалася святкова Божественна Літургія, в завершенні котрої відбулася традиційна Хресна хода навколо місцевого храму з чудотворною Бучинською іконою Матері Божої. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно та завжди у вашому телефоні чи планшеті!

Світлини Любешівська районна газета “Нове життя”